Az Élelmezésvezető kategória cikkei

Gyors sütik, harapnivalók

Mi legyen a megmaradt csokinyúllal?

Vicces, de amikor picik voltak a lányaim bármi érdekesnek számított, ha főzeléknek neveztem (lehet valami fordítva lett bekötve a kis agyukban?!), vagy amivel "mártikázni" értsd: mártogatni lehet. Így született a Csokinyuszi főzelék, téli szezonban pedig a Mikulásfőzelék. Ez mondjuk így visszatekintve több, mint bizarr. A cél ezúttal is szentesíti az eszközt.
Konyhai okosságok

Fagyra vele!

2016-ban már nem fagyasztok. Csak az és csak annyi élelmiszer van a fagyasztómban, ami a következő 1 max 2 hétben meg is főzök, és szükséges a menütervem alapján.
Viszont évekig tettem, és íme egy lista, ami talán sokaknak hasznos lehet: Jól fagyasztható ételekről
Konyhai okosságok

Vödrös savanyúság

Ezt a receptet a Férjem hozta a családunkba, évről évre készítjük!
Legjobban azt szeretem benne, hogy bármikor hozzátehetem, ami épp jó áron van a piacon, vagy amit kapunk a szüleim kertjéből.
Konyhai okosságok

Készíts saját csírákat!

Évek óta csíráztatok, az Apukám által termelt vegyszermentes, bio lucernamagból (alf-alfa), aminek szuper íze mellett igazoltan kiváló élettani hatásai vannak. Próbáltam 1-1 alkalommal egyéb magvakat is, de ezúttal itt van egy szép kis lista, remélem, kedvet kaptok! Olvassátok, kóstoljátok!

Olvastad már?