Szóval valahogy be akartam vonni őket a csokifondüzésbe. Egymás közt szólva, fejemet rá, hogy valójában nassolni akartam, de azért mennyivel jobban hangzik az első verzió: "be akartam vonni a gyerekeket!" Persze!
Szóval hirtelen ötlettől vezérelve neveztem el Csokinyuszi/Mikulásfőzeléknek az olvasztott csokit. Mivel ezek a csokifigurák elég sokfélék, gyakran javítok rajtuk egy jókora kanál valódi holland kakaóval.

Sok-sok évvel ezelőtt így állt a mérleg: "Ha jól számolom 8 termetes Nyuszkót és egy nagyobb csibét kell felhasználnunk, mert a lányok ugyan levetkőztetik őket, de ennél tovább nem haladnak a fogyasztásukkal. Itt-ott rábukkanok egy-egy pucér Nyuszira, és már töröm is a fejem, mihez kezdjünk vele.
Első lépesben jött a csokifondüzés ötlete, ami ugye nem más, mint a gőz felett megolvasztott összetört csokiba feldarabolt friss gyümölcsök mártogatása. Szerintem minél savanykásabb egy gyümölcs, annál finomabb csokiba mártva. Tál az asztal közepére, elénk kistányéron különböző színű felkockázott, gerezdekre szedett
Nálunk a legjobban a mandarin, narancs, alma, esetleg szőlő, és banán a legnépszerűbb mártogató. 

 

Persze, ha valakinek van puccos fondü készlete, akkor nem kell itt vízforralós fazékkal vergődni. Mi simán villával mártogatunk.
Jó étvágyat!! Olvasztàsra fel!

Találkoztunk már a Facebook-on? Nézz szét itt: Háztartásból Jeles a FACEBOOK-on KLIKK