Mindig mondom +  írom: Nálunk szerencsére mindenki mindenevő, így receptjeink sem tartózkodnak bizonyos hozzávalóktól. Ha ételallergiás van a családotokban, vagy diétáztok, kérlek, hogy különös figyelemmel alkalmazd a receptjeimet. Kislányom 20 hónapos a recept feljegyzésekor. Én a tehéntejet natúr joghurttal vezettem be, 13 hónapos kora körül. Az adagok 1 baba és 1 felnőtt számára készülnek, nálunk jut még belőle Apának is.


Magyaros-kapros tökfőzelék

 
  •  gyalult tök (én rengeteget fagyasztok a szezonjában)
  • tejföl vagy natúr joghurt
  • liszt
  • olaj
  • vöröshagyma
  • ecet
  • kapor
  • cukor
  • fűszerpaprika


A tököt (ha frissen vettük) megmossuk, tisztítjuk, legyaluljuk , s annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sóval, friss vagy szárított kaporlevéllel, apróra vágott vöröshagymával. Max. 15 percig főzzük. Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, meghintjük kevés fűszerpaprikával, és besűrűsítjük a főzeléket. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt/natúr joghurtot, kiforraljuk, végül ecettel, cukorral utóízesítjük.

Kislányom nem lelkes az úszkáló gyalult-tök látványáért, így ez a főzelék neki turmixolva ízlett igazán, annak ellenére, hogy nem egy nagy pép-evő! De mártogatósnak kiváló ez a főzi, meg a levesgolyó miatt is nagy kedvenc.

 

Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!

Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!