Mindig mondom + írom: Nálunk szerencsére mindenki mindenevő, így receptjeink sem tartózkodnak bizonyos hozzávalóktól. Ha ételallergiás van a családotokban, vagy diétáztok, kérlek, hogy különös figyelemmel alkalmazd a receptjeimet. Kislányom 20 hónapos a recept feljegyzésekor. Én a tehéntejet natúr joghurttal vezettem be, 13 hónapos kora körül. Az adagok 1 baba és 1 felnőtt számára készülnek, nálunk jut még belőle Apának is.
Magyaros-kapros tökfőzelék
- gyalult tök (én rengeteget fagyasztok a szezonjában)
- tejföl vagy natúr joghurt
- liszt
- olaj
- vöröshagyma
- ecet
- só
- kapor
- cukor
- fűszerpaprika
A tököt (ha frissen vettük) megmossuk, tisztítjuk, legyaluljuk , s annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sóval, friss vagy szárított kaporlevéllel, apróra vágott vöröshagymával. Max. 15 percig főzzük. Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, meghintjük kevés fűszerpaprikával, és besűrűsítjük a főzeléket. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt/natúr joghurtot, kiforraljuk, végül ecettel, cukorral utóízesítjük.
Kislányom nem lelkes az úszkáló gyalult-tök látványáért, így ez a főzelék neki turmixolva ízlett igazán, annak ellenére, hogy nem egy nagy pép-evő! De mártogatósnak kiváló ez a főzi, meg a levesgolyó miatt is nagy kedvenc.
Jó (házi)munkát kíván:
Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >
Kedveljük egymást? :) Háztartásból Jeles a Facebookon itt!
Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!