Simán fagyaszthatóak:

– panírozott húsfélék (ezeket jó, ha tálcán fagyasztod, majd adagonként zacskózd be,fagyosan süsd ki)

 – pácolt nyers húsok (olajos - fűszeres pácokkal)

– fasírtgolyók, húsgombócok

– pörkölt (alapnak gulyásleveshez, rizses vagy tarhonyás húshoz, rakott zöldségekhez, hortobágyi palacsintához)

– virsli, kolbász, hurka

– palacsinta. töltelék nélkül

– tészta szósszal összekeverve (a tejfölös szószosat inkább ne)

– paradicsommártás, bolognai ragu, hasonló jellegű – nem tejfölös – szószok

– nokedli, tarhonya elkészítve

– túrógombóc, szilvás gombóc

– levesek (ne habarjuk be, majd csak frissen)

– rakott tészták ( pl lasagne)

– darált húsos-rizses-zöldséges rakott ételek (pl rakott kel, rakott káposzta, zöldbab, stb.)

– töltött paprika, töltött káposzta

– gyümölcsök konyhakészen (őszibarack, meggy például nagyon jól jöhet a hozzátáplálás kezdetén)

– kisült piskóta (töltetlenül vagy vajas/tejszínes krémmel töltve)

– nyers tészták (élesztős vajastészta,linzertészta, leveles tészta, kenyér-vagy akár a lángos tészta)

– nyers csontok húsleveshez

– zöld fűszerek (felaprítva, pici vízzel jégkockatartóban lefagyasztva, vagy simán zacskóba téve)

 

Nem jó fagyasztani:

– puding, pudingkrémes sütemény

–  tojás héjastól

–  majonéz, majonézes saláta

– tejföl, joghurt, kefír 

– krumpli alapú ételek

 

Jó (házi)munkát kíván:

 

Makráné Kádi Nóra

< Háztartásból Jeles >

 

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!