Viszont évekig tettem, és íme egy lista, ami talán sokaknak hasznos lehet: Jól fagyasztható ételekről
Simán fagyaszthatóak:
– panírozott húsfélék (ezeket jó, ha tálcán fagyasztod, majd adagonként zacskózd be,fagyosan süsd ki)
– pácolt nyers húsok (olajos - fűszeres pácokkal)
– fasírtgolyók, húsgombócok
– pörkölt (alapnak gulyásleveshez, rizses vagy tarhonyás húshoz, rakott zöldségekhez, hortobágyi palacsintához)
– virsli, kolbász, hurka
– palacsinta. töltelék nélkül
– tészta szósszal összekeverve (a tejfölös szószosat inkább ne)
– paradicsommártás, bolognai ragu, hasonló jellegű – nem tejfölös – szószok
– nokedli, tarhonya elkészítve
– túrógombóc, szilvás gombóc
– levesek (ne habarjuk be, majd csak frissen)
– rakott tészták ( pl lasagne)
– darált húsos-rizses-zöldséges rakott ételek (pl rakott kel, rakott káposzta, zöldbab, stb.)
– töltött paprika, töltött káposzta
– gyümölcsök konyhakészen (őszibarack, meggy például nagyon jól jöhet a hozzátáplálás kezdetén)
– kisült piskóta (töltetlenül vagy vajas/tejszínes krémmel töltve)
– nyers tészták (élesztős vajastészta,linzertészta, leveles tészta, kenyér-vagy akár a lángos tészta)
– nyers csontok húsleveshez
– zöld fűszerek (felaprítva, pici vízzel jégkockatartóban lefagyasztva, vagy simán zacskóba téve)
Nem jó fagyasztani:
– puding, pudingkrémes sütemény
– tojás héjastól
– majonéz, majonézes saláta
– tejföl, joghurt, kefír
– krumpli alapú ételek
Jó (házi)munkát kíván:
Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >
Kedveljük egymást? :) Háztartásból Jeles a Facebookon itt!
Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!