Háát, megérkezett a szezonális csábítás! Illatos, zamatos, fahéjas-szilvás...
Megírom a receptjét, mert kiötléstől számított 45 percen belül a tányéron van, összeállítható kevesebb, mint 10 perc alatt, és annyira finom, hogy elmondhatatlan! Kinek van kedve ezek után muffin formákkal szutyakolni???
Megírom a receptjét, mert kiötléstől számított 45 percen belül a tányéron van, összeállítható kevesebb, mint 10 perc alatt, és annyira finom, hogy elmondhatatlan! Kinek van kedve ezek után muffin formákkal szutyakolni???

A hozzávalók:
2 kis poharas tejföl
3 egész tojás
1,5 tejfölös pohárnyi cukor
4 szűk tejfölös pohárnyi liszt
1 csomag sütőpor1 tejfölös pohárnyi étolaj
Kb. 30-40 dkg darabolt szilva fahéjjal megszórva
EBBEN a sorrendben összekeverjük őket fakanállal, majd pár percig állni hagyjuk. Addig a szilvát összedaraboljuk, fahéjas cukorral meghintjük.
MOST hozzáöntünk a tésztához 1 tejfölös pohárnyi olajat (bizarrnak fog tűnni, de pont így lesz OK).
Lassan elkeverjük, és mehet a kikent tepsibe, vagy sütőpapírra vagy szilikon lapra, ki hogy szereti. A sütőpapír macerás kicsit, mert ugye elég ragacsos lesz a szilva miatt a helyzet átfordítás-lehúzáshoz, (de nem kivitelezhetetlen).
Szóval massza a tepsibe (közepes tepsibe, ami kb. 30 × 40 cm), a szilvát a tetejére szórjuk, és mehet az előmelegített sütőbe, úgy 180 fokra, tűpróbáig. Nekem kb. 30 perc volt. Minimális mosatlannal!
Imádtuk!
-
Lehet meg is sütöm most is! ;)
2 kis poharas tejföl
3 egész tojás
1,5 tejfölös pohárnyi cukor
4 szűk tejfölös pohárnyi liszt
1 csomag sütőpor1 tejfölös pohárnyi étolaj
Kb. 30-40 dkg darabolt szilva fahéjjal megszórva
EBBEN a sorrendben összekeverjük őket fakanállal, majd pár percig állni hagyjuk. Addig a szilvát összedaraboljuk, fahéjas cukorral meghintjük.
MOST hozzáöntünk a tésztához 1 tejfölös pohárnyi olajat (bizarrnak fog tűnni, de pont így lesz OK).
Lassan elkeverjük, és mehet a kikent tepsibe, vagy sütőpapírra vagy szilikon lapra, ki hogy szereti. A sütőpapír macerás kicsit, mert ugye elég ragacsos lesz a szilva miatt a helyzet átfordítás-lehúzáshoz, (de nem kivitelezhetetlen).
Szóval massza a tepsibe (közepes tepsibe, ami kb. 30 × 40 cm), a szilvát a tetejére szórjuk, és mehet az előmelegített sütőbe, úgy 180 fokra, tűpróbáig. Nekem kb. 30 perc volt. Minimális mosatlannal!
Imádtuk!
-
Lehet meg is sütöm most is! ;)