Mi nagyon ritkán veszünk vajkrémet, sajtkrémet. Ezeknél frissebb, ízletesebb, olcsóbb és "minden trükk nélküli" reggeli-uzsi-vacsiravalót nem hiszem, hogy találni a boltok polcán.

Hozzávalókat ízlés szerint nemes egyszerűséggel frissen összekeverjük, pirítósra vagy friss kenyérre kenve szezonális zöldségekkel azonnal fogyasztjuk.





1. SAJTOS 1: Tejföl + reszelt sajt + só + bors + metélőhagyma

2. SAJTOS-SONKÁS: Tejföl + háromszög sajt + sonkaforgács + só + bors + fűszerpaprika

3. TOJÁSKRÉM: Főtt tojás villával apróra törve + vaj + tejföl + kevés mustár + apróra vágott vöröshagyma +só +bors (A tojást lehet még reszelőn is "lemorzsolni", vagy tojásszeletelővel mindkét irányból átvagdosni, majd villával törni)

4. KÖRÖZÖTT: Túró + tejföl + vöröshagyma + őrölt kömény + fűszerpaprika + só

5.JUHTÚRÓS KÖRÖZÖTT: juhtúró + tejföl + vöröshagyma + őrölt kömény + fűszerpaprika + só
 
 És végül egy kicsit "munkásabb", de annál ízletesebb szendvicskrém:

+1 PADLIZSÁNKRÉM: Padlizsán + vöröshagyma + olaj + sárgarépa + mustár + só
A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk hosszában, a magvait kikaparjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a húsát kikaparjuk a héjából. Közben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és a megtisztított vékonyra szelt répát. Végül összekeverjük a hagymás répát és a padlizsánt, sóval, mustárral ízesítjük, turmixolhatjuk is.

Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!

Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!