A mai receptem, mint nálunk a legtöbb étel, egyszerű, tápláló és finom fogás az egész család számára.


Mindig mondom +  írom: Nálunk szerencsére mindenki mindenevő, így receptjeink sem tartózkodnak bizonyos hozzávalóktól. Ha ételallergiás van a családotokban, vagy diétáztok, kérlek, hogy különös figyelemmel alkalmazd a receptjeimet. Kislányom 21 hónapos a recept feljegyzésekor. Én a tehéntejet natúr joghurttal vezettem be, 13 hónapos kora körül. Az adagok általában 1 baba és 2 felnőtt számára készülnek, így jut még belőle Apának is. 


Zöldségleves, ahogy csak Mimmmi tudja

Hozzávalók:

2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 db nagyobb krumpli
1 nagy maréknyi zöldborsó
néhány szál friss petrezselyem zöld
1 teáskanál zsír vagy olaj
só, bors
2 tojás + liszt + só a galuskához
 
 
A megtisztított, apróra vágott zöldségeket kevés zsiradékon minimális víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Amikor már félig megpuhultak, sózzuk és enyhén borsozzuk is, majd felengedjük vízzel. Forrás után kiskanállal belecsurgatjuk a kikevert galuskákat (ami hasonlóan lágy tészta, mint a nokedli), nem baj, hogy szabálytalanok lesznek. Végül a frissen vágott petrezselymet is hozzáadjuk, újra összeforraljuk.

Nem szükséges sem rántás, sem habarás hozzá, hiszem a galuska főzésével tartalmasabb lesz a levesünk.

Kacsazsírral készítve különösen finom!!!