Most valóban egy 10 perces villám-varázslatra van csak időnk. Nézzük, mi fér ebbe a pár percbe: MA a nappalira esett a választásom.
 
 
1. Kapd fel a szükséges cuccokat, amivel dolgozni fogsz (feltétel, hogy ne úgy kelljen elővadászni a porrongyot...).
Mire lesz szükségünk?
  • Bútorápoló spray
  • Portörlő rongy vagy papírtörlő
  • Ablaktisztító spray
  • Ha gáz van, akkor porszívó is kell!!!
  • Zacskó, amibe a szemetet összeszedjük
  • 1 csinos, de nagy tárolódoboz (nevezhetjük PÁNIKDOBOZNAK is), ami bemehet a dohányzóasztal alá
  • 1 jó kis zene, amit bekapcsolhatsz. Lendületet ad, és nyugisan, jó kedvvel gatyába rázod a nappalid, mire a 3. szám véget ér!


2. Ami nem a nappaliba való, azt gyorsan tedd a PÁNIKDOBOZ-ba. Most ne is próbálj mindent a helyére vinni. Majd este, ha ráérsz (pl. tévézés, reklám alatt) neki láthatsz szortírozni.

3. Igazgasd meg szépen a kanapékat, a párnákat rázd fel, a plédeket szépen hajts össze. Ha ezzel megvagy, máris sokkal rendezettebb a szobád.

4. Töröld át (ne fényesíts, semmi cicó, csak TÖRÖLD ÁT!!!) bútorápolóval/ablaktisztítóval a dohányzóasztalt, s ízlésesen rendezd el a rajta lévő dolgokat (minél kevesebb holmi legyen rajta). A rongyot húzd végig a komód tetején, szekrény látható lapján. Csak egy mozdulattal, hogy felfrissüljön.

5. Nehogy hozzáfogj a szórólapokat, magazinokat szétválogatni. Szedd őket ráncba, rendezd őket precíz kupacba, és most ne foglalkozz velük tovább.

6. Ha gyorsan hadra fogható a porszívód (az enyém a gardrób aljában mindig ugrásra kész, a zsinórja mindenhová elér, és folyton be van dugva, csak be kell kapcsolni!), 1 perc alatt csodát tehetsz, frissítsd fel a szőnyegedet. Ha ez nem ilyen egyszerű, legalább kis seprűvel (kefével) és lapátkával a nagyja koszt szedd össze a szőnyegről.

7. Pakold el a seprűt, rongyokat, porszívót.


 Gyors pillantás a tükörbe, hajigazítás, arckrém, kevés illat, széles mosoly. Épp le is főtt a kávé...:)


Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!

Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!