Ma a hálószobát forgattam fel, sajnálom, hogy az igazi látványos werk-fotózásról megfeledkeztem. Annyira siettem, hogy amíg a Lányok játszanak, letudjam a matracokkal való egyensúlyozást, a nagy ágy felnyitást, stb. A frász kerülget, mikor a négykézláb közlekedő gyerek a 40 kilós felállított matrac oldalát püföli, vagy a másik a dögnagy franciaágy felnyitott ágyneműtartóját piszkálja.
A mi alvókuckónk egy 160 cm + 90 cm = 250 cm-es /raklapággyal kibővített/ családi ágy, amiben négyen alszunk.

Először is felemeltem, élére állítottam a matracokat, kb 20 illetve 40 kilósak, ezeket alaposan kiporszívóztam (a Kislányom a másik szobából végigbömbölte, mostanában retteg a porszívótól, de ezt a mutatványt azért még házi hordozással sem akartam bevállalni), majd átfordítottam őket a téli oldalukra.

Az ágyneműtartóba betettem az előzőleg átválogatott és összegyűjtött nyári holmijainkat. Csak a felnőttekét, mert a Lányoké már ugye külön dobozokban,, méret szerint válogatva várakozik, hogy mint kinőtt ruha kerülhessen az Anyuék padlására.

Én töredelmesen bevallom, hogy már jó ideje nem vasalok ágyneműt (most biztos világok dőltek össze a kedves olvasókban, pláne, hogy ugye a  V A S A L U N K . H U a mi vállalkozásunk :) ).

Ahogy beszáradnak a szárítón a huzatok, azonmód szépen hajtogatva egy kupacba teszem el őket a szekrénybe, így nem kell válogatni, hogy 6 kispárna, 3 nagypárna, 2 paplanhuzat,  1 dupla paplanhuzat, melyik lepedő az igazán jó, stb. Csak felkapom a huzatot, és viszem, nincs kapacitásom összedúrt ágynemű kupacokat rendezgetni a szekrényben.

Letöröltem a port a gardrób polcairól és a komód tetején. Áttöröltem az ablakpárkányt is.  Az ágyneműhúzást nálunk mindig porszívózás követi, így érzem igazán tisztának a hálót.

Ráfordított idő: 1 óra és 15 perc

Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!