Komolyan, az ember lánya nem mindig van alkalmas kondiban a világmegváltásra. Ilyenkor jönnek jól az ilyen kis "mazsola-feladatok", mint pl. a fűszerespolc gatyába rázása. Az eredmény így is látványos lesz, az érzés pedig, hogy még a rossz passz ellenére is képesek voltunk tenni egy plusz lépést a napi dolgaink felett: FELEMELŐ!
Nálunk úgy alakult ki, hogy a 10-15 alapfűszer van a fűszertartó polcon, valamint a második sorba kerültek (a puccos fűszereim helyére) a dobozos teák.
Miután a Férjem szívesen készít jóóó magyaros ételeket, a frász kerülgette, mikor őrölt köményt keresve végigszimatolta a fűszereimet. Én ugyan rá nem írtam az üvegcsékre mi micsoda, mert az hogy néz már ki...hisz' én amúgy is tudom,... bár lehet, hogy még variálok, ugyanis felszabadult egy csomó fűszertartóm a pakolás során. Meg végiggondolva (és így leírva látom), nem is olyan jó fej dolog ez tőlem...:)
Szóval itt is maradt az egyszerűsítés: alapfűszerek (őrölt és szemes bors, őrölt és egész kömény, fahéj, egész és őrölt szegfűszeg (forraltbor szezon!!!), kapor, oregánó, bazsalikom, majoranna, tárkony, stb) elől a polcon, többi, kevésbé gyakran használt (kakukkfű, szerecsendió, curry, stb) a konyhaszekrényben, kosárkában.
A frissen kiürített üvegcséket elmostam, a többieket áttöröltem (a gyakran használtak elég maszatosak tudnak lenni), meg a polcot is. Szisztematikusan rendeztem, egymás mellé pl. az őrölt illetve a szemes//szemes borsot, őröl/egész köményt, őrölt/egész fahéjat, őrölt/egész szegfűszeget.
A Háztartásból Jeles Facebook oldalán Ildó a TITKOT hozzászólásban írja a fűszertartós poszthoz: " Én úgy szoktam, hogy mikor kifogy, nem öntök bele újat, hanem kimosom és csak utána. Így elég sűrűn vannak kimosva".
IGY BIZONY! Ez azért nem egy nagy feladat, sokat dob a fűszerespolcon, ha nem mocskosak a tárolóink!
Jó (házi)munkát kíván:
Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >
Kedveljük egymást? :) Háztartásból Jeles a Facebookon itt!
Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!
Miután a Férjem szívesen készít jóóó magyaros ételeket, a frász kerülgette, mikor őrölt köményt keresve végigszimatolta a fűszereimet. Én ugyan rá nem írtam az üvegcsékre mi micsoda, mert az hogy néz már ki...hisz' én amúgy is tudom,... bár lehet, hogy még variálok, ugyanis felszabadult egy csomó fűszertartóm a pakolás során. Meg végiggondolva (és így leírva látom), nem is olyan jó fej dolog ez tőlem...:)
Szóval itt is maradt az egyszerűsítés: alapfűszerek (őrölt és szemes bors, őrölt és egész kömény, fahéj, egész és őrölt szegfűszeg (forraltbor szezon!!!), kapor, oregánó, bazsalikom, majoranna, tárkony, stb) elől a polcon, többi, kevésbé gyakran használt (kakukkfű, szerecsendió, curry, stb) a konyhaszekrényben, kosárkában.
A frissen kiürített üvegcséket elmostam, a többieket áttöröltem (a gyakran használtak elég maszatosak tudnak lenni), meg a polcot is. Szisztematikusan rendeztem, egymás mellé pl. az őrölt illetve a szemes//szemes borsot, őröl/egész köményt, őrölt/egész fahéjat, őrölt/egész szegfűszeget.
A Háztartásból Jeles Facebook oldalán Ildó a TITKOT hozzászólásban írja a fűszertartós poszthoz: " Én úgy szoktam, hogy mikor kifogy, nem öntök bele újat, hanem kimosom és csak utána. Így elég sűrűn vannak kimosva".
IGY BIZONY! Ez azért nem egy nagy feladat, sokat dob a fűszerespolcon, ha nem mocskosak a tárolóink!
Jó (házi)munkát kíván:
Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >
Kedveljük egymást? :) Háztartásból Jeles a Facebookon itt!
Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!