Nálunk úgy alakult ki, hogy a 10-15 alapfűszer van a fűszertartó polcon, valamint a második sorba kerültek (a puccos fűszereim helyére) a dobozos teák.
 Miután a Férjem szívesen készít jóóó magyaros ételeket, a frász kerülgette, mikor őrölt köményt keresve végigszimatolta a fűszereimet. Én ugyan rá nem írtam az üvegcsékre mi micsoda, mert az hogy néz már ki...hisz' én amúgy is tudom,... bár lehet, hogy még variálok, ugyanis felszabadult egy csomó fűszertartóm a pakolás során. Meg végiggondolva (és így leírva látom), nem is olyan jó fej dolog ez tőlem...:)

Szóval itt is maradt az egyszerűsítés: alapfűszerek (őrölt és szemes bors, őrölt és egész kömény, fahéj, egész és őrölt szegfűszeg (forraltbor szezon!!!), kapor, oregánó, bazsalikom, majoranna, tárkony, stb) elől a polcon, többi, kevésbé gyakran használt (kakukkfű, szerecsendió, curry, stb)  a konyhaszekrényben, kosárkában.

A frissen kiürített üvegcséket elmostam, a többieket áttöröltem (a gyakran használtak elég maszatosak tudnak lenni), meg a  polcot is. Szisztematikusan rendeztem, egymás mellé pl. az őrölt illetve a szemes//szemes borsot, őröl/egész köményt, őrölt/egész fahéjat, őrölt/egész szegfűszeget.

A Háztartásból Jeles Facebook oldalán Ildó a TITKOT hozzászólásban írja a fűszertartós poszthoz: " Én úgy szoktam, hogy mikor kifogy, nem öntök bele újat, hanem kimosom és csak utána. Így elég sűrűn vannak kimosva". 
IGY BIZONY! Ez azért nem egy nagy feladat, sokat dob a fűszerespolcon, ha nem mocskosak a tárolóink! 

Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!