Fussuk csak át, hogy állunk az előkészületekkel!!!


#1 Ünnepi készülődés: KÉPESLAPOK Ma írok egy listát arról, hogy kinek szeretnék karácsonyi képeslapot írni-küldeni. A következő bevásárló listára felvésem, hogy hány darabot vegyünk/készítsünk. Naplómba beírom, hogy mely napon kell őket postázni!
Kisgyerekeseknek jó program lehet az üdvözlő lapokat sk elkészíteni. Alkotás közben mesélhetünk a rokonságról, távoli unokatesókról.

#2 Ünnepi készülődés: SZALONCUKOR VÁSÁRLÁS Nincs is megnyugtatóbb dolog, mint ha pár kiló szaloncukit idejében betárolunk, és biztonságos helyre dugjuk. Ilyenkor még van választék, olcsóbb nem nagyon lesz. Érdemes kicsit többet beszerezni a szükségesnél, mert a Mikulás csomagba is kerülhet néhány darab, meg persze kóstolgatni igenis szabad...


#3 Ünnepi készülődés: LISTAÍRÁS - avagy tudod -e már hány ajándékot kell beszerezned / készítened karácsonyra? Nálunk évről évre közel 40 név kerül a listára. Ez csak a család.
Szóval a jó lista igen fontos! A témába vág még: kedves szomszédainkkal, akik mind közeli jó barátok is egyben, a héten megbeszéltük, hogy egy-egy tányér sütivel, ünnepi látogatással karácsonyozunk ezentúl. Besokalltunk...:))) Érdekes, hogy ez barátokkal megbeszélhető, családban meg annyira kínos lenne...

#4 Ünnepi készülődés: a MÉZESKALÁCS projekt Elérkezett az idő, hogy kipróbáljunk egy-egy újabb receptet, vagy akár már gyárthatjuk is a bevált mézeskalácsunkat. 

#5 Ünnepi készülődés: ADVENTI KOSZORÚ, gyertyagyújtás.Sztorim: Tegnap nagy gonddal összeállítottam a koszorút, csodaszép, illatos fenyőágakkal, bogyókkal...az előbb belépek a nappaliba, és a majd' 3 éves virágkötő kislányom legalább akkora gondossággal átrendezgette...ez van, nekifutok megint!

#6 Ünnepi készülődés: ERŐSÍTSD MEG MAGAD! Elég strapás időszak áll minden háziasszony előtt, nem engedhetjük meg magunknak, hogy kidőljünk... Vitaminkészítmények, házi praktikák, mozgás, szauna, gyógyteák...! 

#7 Ünnepi készülődés: MIKULÁSCSOMAGOK Jó lenne, ha nem az utolsó pillanatban készülne el a Mikuláscsomagunk, ugye? Hozzánk este érkezik egy "maszek"nagyszakállú, de azért a csizmapucolós, hajnalban erre járót is igénybe vesszük, hiszen jók voltak a Lányok! Bogyó-Babóca mesekönyvet (még az éppen hiányzót) meg gumicukit kér a máris 3 éves nagyobb, persze kerül a csomagba egy kis Mikulás, gyümölcs, mogyoró, mandula, talán Tic-Tac és PEZ is, egyszer élünk alapon. A kicsi (2 hónapos) még nem írta meg a levelét a Télapónak. Eddig. 

#8 Ünnepi készülődés: KÉPESLAPOK MEGÍRÁSA Itt az idő megírni a képeslapokat, és jövő hét elején postára adni őket! Megvetted /elkészítetted már őket, ugye ?

#10 Ünnepi készülődés: A MÁSZÓ MIKULÁS Itt az idő, hogy elővegyük, beüzemeljük, meggyújtsuk, és így tovább. Jöhetnek a dekorációk, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk idejében.

#11 Ünnepi készülődés: MENÜTERVEZÉS Gondolkodjunk el rajta, mi minden kerül idén az ünnepi asztalra! Csak a hagyományos, kipróbált receptek jöhetnek számításba vagy kipróbálunk valami újdonságot is? Írjuk össze, mert segít átlátni a bevásárlást, meg a tervezést is. Mi az, amit már előre be tudunk szerezni, tartós hozzávalókat, italokat stb. Kezdhetjük írni az utolsó pillanatos friss áru beszerző listát is párhuzamosan. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nagyobb helyet kell előkészítsünk a hűtőben-fagyasztóban az ünnepi időszakra!  
 
 
Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!