Tej
Tintafoltra. Áztassuk a pecsétes ruhát éjszakára tejbe, majd másnap mossuk ki alaposan – a tej a színes ruhák is eltünteti a tintát.


Mesterséges édesítőszer
Ha főzés közben ráfröccsen a zsír a ruhánkra, netán leesszük, gyorsan itassuk fel a foltot mesterséges édesítőporral – a finom por felszívja az olajat is.

 Sampon
Ha elpiszkolódott az inggallér, mosás előtt samponnal dörzsölje be a problémás részt – a sampon feloldja a testnedveket, így a beivódott izzadságot is.
 

Fogkrém
Az összetintázott ruhákra nemcsak a tej, hanem a fogkrém is jó lehet. Bár nem működik az összes anyagon és egyes tinták is ellenállóbbak lehetnek, de egy próbát megér, ha nem tudjuk egész nap tejben áztatni ingünket. Nyomjunk nem zselés fogkrémet a foltra, erőteljesen dörzsöljük bele az anyagba, majd vízzel mossuk le. Ha csak egy kis hatást is látunk, van értelme ismételgetni a fogkrémezést, amíg teljesen el nem tűnik a tintafolt. A módszer rúzsfoltok ellen is működik.
 

 Kenyér
Kenyérbélből gyúrjunk golyót, és azzal itassuk fel a szennyeződést: addig dörzsöljük a kenyérlabdát a folton, míg az fel nem szívódik; ezután mossuk ki a ruhát. A kenyér ugyanígy alkalmazva bevethető akkor is, ha rúzsfoltos lett csak szárazon tisztítható gyapjúruhája.
 

Borotvahab
Ha paradicsomszósz került a ruhánkra, fújjunk a piszkos részre borotvahabot, finoman dörzsöljük bele az anyagba, majd várjuk meg, míg megszárad, mielőtt kimosnánk.


 Kóla
Bárkivel előfordulhat, hogy felhorzsolja a térdét vagy a könyökét. Az így keletkezett vérfoltot eltüntetheti, ha egy éjszakára kólába áztatja a ruhát...és ez nem vicc, működik!Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!

Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!