1.  Költs kevesebbet szolgáltatásokra, vagy csereberélj, amivel csak tudsz. Nekem már többször sikerült, például megunt, de értékes holmikat becseréltem hajvágásra egy fodrász barátnőmmel. Mindenki boldog volt a végén.

2. Javítsd meg magad, amit csak tudsz. (Manapság, az interneten szinte bármit megtalálsz, akár video-val, vagy fórumokon kérdezhetsz.) Mi szinte mindent magunk barkácsolunk itthon, rá lehet érezni az ízére.

3. Valóban lehet a konyhapénzzel spórolni: az otthoni főzéssel, étkezésekkel tízezreket takaríthat meg a család havonta. Nem beszélve a terített asztal, és a közös étkezés öröméről. Sokan vannak teljesen eladósodva, de nem tudnak úgy elmenni a Meki mellett, hogy ne ugorjanak be egy gyors-menüre...Érdemes tájékozódni, hogy milyen ételek tartoznak egy egészséges, és kiegyensúlyozott étrendbe, azokat készítsük el, és ne költsünk félkész, tartósított, zacskós-dobozos étkekre.
4. Ha elromlott valamid, és 1. magad nem boldogulsz, 2. az ismerőseid között sincs senki, aki tudna segíteni a javításával, 3. éppen nincs a szervizre pénzed, akkor találd ki, miként tudsz élni enélkül a tárgy nélkül. Szervezd meg, és oldd meg az átmeneti időszakot másként. (Kölcsön kérhetsz: vasalót, hajszárítót, kávéfőzőt- vagy ihatsz ideiglenesen instant kávét, vízforraló helyett tudsz a mikróban vagy fazékban is forralni teavizet, stb.)

5. Keress ingyenes programokat magadnak, és a családnak: menj könyvtárba, olvass egy jó könyvet a kertben felpolcolt lábbal ülve, limonádét szürcsölgetve, hívj el barátokat piknikre a közeli parkba. A legtöbb gyerek legalább olyan boldog, ha a szüleivel mehet együtt a játszótérre, vagy kirándulni biciklivel az erdőbe, mintha pl. cirkuszba, vagy állatkertbe vinnéd. A kulcs a minőségi idő-semmi mobiltelefon nyomkodás, más anyukákkal trécselés játék közben!!! 
 
+1 Vásárolj használt holmikat. Turiból öltözni igenis trendi, teszveszről vásárolni egyáltalán nem ciki, és egyre népszerűbbek a Garázsvásárok is. Több, mint 50%-ot tuti spórolsz így, az új árakhoz képest!
 
 
Várom hozzászólásaidat, és ötleteidet!
Ha tetszett, amit olvastál, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Jó (házi)munkát kíván:

Makráné Kádi Nóra
< Háztartásból Jeles >

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!

Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!