Ugye Ti  is felsóhajtotok néha a sokasodó házimunkára meredve, hogy "MIÉRT PONT ÉN? MIÉRT PONT NEKEM KELL EZT IS...? Ugye nem csak velem történik mindez?

Mesélem, mi a helyzet nálam:

Adott egy igény szerint szoptatott, keveset alvó baba, akit simán nevezhetünk többemberesnek, de felesleges lenne, hiszen reggeltől estig csak velem van, én vagyok neki 1 személyben a többember.

Itt van ugye a meggyőződésem szerinti válasz-kész nevelés elmélete (bár sokszor érzem, hogy gyorsabb, és könnyebb lenne másként, de ehhez tartom magam), a családi vállalkozás (ami hivatott előkészíteni a babázás utáni munka helyemet), a háztartás-főzés-mosás-takarítás-vasalás, no és a házasság (ez CSUPÁN véletlenül maradt a sor végére!!!). Hát ezek mind-mind ráébresztettek arra, hogy nem körülöttem forog a világ.

Összességében nekem komoly szervező- és agymunkát jelent a fentiek koordinálása. Közel 10 évet dolgoztam felsővezetői asszisztenciában ahol nagy és még nagyobb emberek feladatait, teendőit osztottam be, szerveztem le. Ez mondjuk önmagamnál is jó referencia lehet a háztartási teendők rangsorolásához, idő és pénz beosztáshoz. Gondolná az ember. Mégis elúszok, sokszor.

Meg itt van még ez a blog írás is. Ahelyett, hogy lendítenék valamit az elmaradt itthoni dolgokon.

Az anyósomék 50 km-re laknak a viszonyunk rendezése velük bőven tartogat feladatokat. Drága szüleim 130 km-re, ők azok, akik skype-on játszanak kukucs-ot a kisunokával, és minden tettükben ott van a szerető gondoskodás. A tesómék úgy 100-ra és bár minden nap beszélünk telefonon, csak családi ünnepekkor találkozunk. Tehát magad uram, a szó szoros értelmében, kivéve, ha veszek segítséget, mikor kevés a nap 24 órája. Nekem igenis hiányoznak a be-beugró rokonok. Aki töltött otthon napokat egyedül kisgyerekkel, az tudja mennyit ér(ne), ha valaki csak 5 percre meglátogatná, kivenné a kezéből a gyereket...vagy a porszívót, esetleg megkérdezné, hogy "Hogy vagy? Van -e szükséged valamire? Elmennél zuhanyozni egyet?".

 

Eredményképpen elhatároztam, hogy bár nyilvánvaló, hogy ezzel az írogatással is a családomtól, a házimunkától veszem el az értékes időt, akkor is belevetem magam a témába, magam és mások számára is elsajátítom és megosztom az OKOS HÁZTARTÁS csínját-bínját, és saját korlátaimat legyőzve igenis ÉLVEZETTEL fogom végezni mindezt!

Tartsatok velem!!! :)

Jó (házi)munkát kíván:

 

Makráné Kádi Nóra

< Háztartásból Jeles >

 

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!