A hozzávalók:

2 kis poharas tejföl
3 egész tojás
1,5 tejfölös pohárnyi cukor
4 szűk tejfölös pohárnyi liszt
1 csomag sütőpor1 tejfölös pohárnyi étolaj

Kb. 30-40 dkg darabolt szilva fahéjjal megszórva


 
EBBEN a sorrendben összekeverjük őket fakanállal, majd pár percig állni hagyjuk. Addig a szilvát összedaraboljuk, fahéjas cukorral meghintjük.
MOST hozzáöntünk a tésztához 1 tejfölös pohárnyi olajat (bizarrnak fog tűnni, de pont így lesz OK). 

Lassan elkeverjük, és mehet a kikent tepsibe, vagy sütőpapírra vagy szilikon lapra, ki hogy szereti. A sütőpapír macerás kicsit, mert ugye elég ragacsos lesz a szilva miatt a helyzet átfordítás-lehúzáshoz, (de nem kivitelezhetetlen).
 
Szóval massza a tepsibe (közepes tepsibe, ami kb. 30 × 40 cm), a szilvát a tetejére szórjuk, és mehet az előmelegített sütőbe, úgy 180 fokra, tűpróbáig. Nekem kb. 30 perc volt. Minimális mosatlannal! 

Imádtuk!
-
Lehet meg is sütöm most is! ;)