Szóval valahogy be akartam vonni a csokifondüzésbe, és hirtelen ötlettől vezérelve neveztem el Mikulásfőzeléknek az olvasztott csokit. Mivel ezek a Mikuk elég sokfélék, gyakran javítok rajtuk egy jókora kanál valódi holland kakaóval.

Ha jól számolom 12 termetes Mikulást és egy nagyobb hóembert kell felhasználnunk, mert Klaudia ugyan levetkőzteti őket, de ennél tovább nem haladunk a fogyasztásukkal. Itt-ott rábukkanok egy-egy pucér Mikura, és már töröm is a fejem, mihez kezdjünk vele. Első lépesben jött a csokifondüzés ötlete, ami ugye nem más, mint a gőz felett megolvasztott összetört csokiba feldarabolt friss gyümölcsök mártogatása. Szerintem minél savanykásabb egy gyümölcs, annál finomabb csokiba mártva. Nálunk a legjobban a mandarin, narancs, alma, esetleg szőlő, és banán a legnépszerűbb mártogató. 

 

Persze, ha valakinek van puccos fondü készlete, akkor nem kell itt vízforralós fazékkal vergődni. Mi simán villával mártogatunk.
Jó étvágyat!! Olvasztàsra fel!

Találkoztunk már a Facebook-on? Nézz szét itt: Háztartásból Jeles a FACEBOOK-on KLIKK