A hétvégénk leginkább uborkasavanyítással, limonádézással, és a Férjem kedvenc étkeinek elkészítésével telt!

Így mielőtt a gyerekszobai rendrakást folytatnánk, úgy gondoltam ebben a hőségben megosztom gyorsan az idei év legklasszabb limonádé és savanyúság receptjeit!

Világ-megváltani meg ráérünk akkor is, ha 40 fok alá megy a hőmérséklet! Igyatok sokat!!!

 

Addig is jó hűsölést itt!

 

Jöjjenek a limonádék: 

 

Málnás:
1 nagy kancsóhoz: 1 nagy maroknyi málna, 2 evőkanál cukor, 2 citrom leve, és reszelt héja, 1 liter víz.
Turmixoljuk (!!), szűrjük (!!), hűtjük! Érdemes rászánni a pár plusz percet mennyei!!

 

Narancsos:

1 nagy kancsóhoz: 2 narancs leve, 1 zöld citrom leve, 1 citrom leve, 2 evőkanál cukor, 1 liter víz, narancs, citrom, zöld citrom szeletek a kancsóba. Hűtés után vagy sok jéggel azonnal fogyasztható!

 

Mentás:

1 nagy kancsóhoz: 2 citrom leve, 2 evőkanál cukor, 1 zöld citrom leve, s néhány szelet a kancsóba is, egy maroknyi összetört menta levél +ág, Hűtjük, vagy sok jéggel azonnal fogyasztható!

Aki teheti, locsolja bátran fehér rummal, és nevezze MOJITO-nak (ejtsd: mohító)! ;) ♥

.

Jó (házi)munkát kíván:

 

Makráné Kádi Nóra

< Háztartásból Jeles >

 

 Kedveljük egymást? :)  Háztartásból Jeles a Facebookon itt!


Kérdeznél? Tedd!! Csatlakozz a bizalmas beszélgetős, támogató Asszonysutyorgó zárt csoport a Facebookon!